3 x dode hoek

Foto 3xdodehoek
Scroll down

In Vlaanderen gebeuren er jaarlijks meer dan 20 ongevallen met vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers waarin de dode hoek een grote rol speelt. Zelfs met dodehoekspiegels hebben truckers een beperkt zicht. De ernst van deze ongevallen valt dus niet te onderschatten.

Verloop workshop (doorschuifsysteem)

VSV Levensloop209

Virtualrealitybrillen (30 min.)

Ervaar het gevaar van dodehoeksituaties door de ogen van een vrachtwagenchauffeur of fietser in deze levensechte simulatie met virtualrealitybrillen. Je neemt zelf plaats achter het stuur van een vrachtwagen en ervaart wat de chauffeur wel en niet ziet. Of je stapt op een fiets en leert hoe de dodehoeksituatie eruitziet voor een fietser en waar de gevaarlijke zones zich juist bevinden.

Foto 3xdodehoek

Praktijkoefening vrachtwagen (30 min.)

2 professionele instructeurs tonen in en rond de vrachtwagen waar de dode hoek precies is (het bedrijf moet zelf een vrachtwagen of groot voertuig voorzien). Ook sensibiliseren ze de deelnemers rond alcohol met een parcours met promillebrillen.

3xdodehoek

Workshop ‘Val op in het verkeer’ (60 min.)

Iedereen weet wel wat de dode hoek is, maar hoe kan je hierop anticiperen? Is de dode hoek van mijn wagen gelijkaardig aan die van een vrachtwagen? Na de sensibiliserende acties volgt een interactieve workshop over de dode hoek en zichtbaarheid van zwakke weggebruikers.

 

Activiteiten combineren?

Dat kan! Je kiest uit onze workshopssensibiliserende acties, lezingen, getuigenissen of voorstellingen. Zo kan je eenvoudig een halve of hele dag rond veilig verkeer organiseren.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie