Dienstenchequebedrijven

Fietsactie 2018
Scroll down

Slim en veilig op de weg

Werknemers in de dienstenchequesector zijn vaak onderweg en verplaatsen zich heel divers. Daarom is het belangrijk om ze te sensibiliseren over verkeersveiligheid. Onderzoek van Allianz toont bovendien aan dat ze erg hoog scoren qua letselongevallen met werkverlet tijdens fietsverplaatsingen. Met deze opleiding kan je je medewerkers veiliger op weg helpen.

Hoe?

Samen met jou werken we een opleiding op maat uit. Die duurt gemiddeld 2 uur, maar kan ook langer zijn. De opleiding is erkend door het Opleidingsfonds Dienstencheques Vlaanderen (VG_E_06484) en kan dus terugbetaald wordend

Je kan kiezen uit verschillende thema’s of ze combineren:

1800px

1. De killers in het verkeer

Deelnemers staan stil bij de risico’s en gevolgen van onaangepaste snelheid, rijden onder invloed, afleiding en het niet dragen van de veiligheidsgordel. We stellen gerichte vragen om gewoontegedrag en mythes te doorbreken en geven je medewerkers de kans om eigen ervaringen te delen. Zo leren ze welke acties nodig zijn om zich veiliger te verplaatsen.

VSV Grote VerkeersQuiz 2015

2. Fietsveiligheid

Deelnemers leren hoe ze een fiets of e-bike veilig gebruiken en denken na over de context van de verplaatsing en hun waarden en normen als fietser. Afhankelijk van de mogelijkheden organiseren we ook een praktijkopdracht fietsvaardigheid (vertrekken, vertragen, remmen en stoppen, richting houden, stuurvaardigheid…).

VSV Levensloop209

3. Dode hoek met virtualrealitybrillen

Met virtualrealitybrillen ervaren de deelnemers de dodehoeksituatie door de ogen van een vrachtwagenchauffeur. In een realistische virtuele omgeving zien ze heel duidelijk hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van een vrachtwagen.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie