Met de fiets naar het werk

Verkeer, voor Vlaamse Stichting Verkeerskunde, VSV
Scroll down

Een informatieve workshop rond veilig fietsen

Vlaanderen is de derde belangrijkste fietsregio in Europa. Fietsende werknemers zijn gezonder, productiever en minder vaak ziek. Bovendien dragen ze bij tot lagere parkeerkosten, een betere en snellere bereikbaarheid en een gezond imago. Tijd om je medewerkers op de fiets zetten?

Ja, maar er zijn ook nadelen. In 2016 waren er bijna 8000 letselongevallen bij fietsers. Uit een analyse van KBC (2017) blijkt zelfs dat fietsongevallen meer dan de helft van alle schadeongevallen uitmaken. Daarom is het belangrijk om naast mobiliteitsacties ook verkeersveiligheidsstappen te zetten.

Met de fiets2

Verloop workshop

In de informatieve workshop ‘Met de fiets naar het werk’ brengen we reële verkeerssituaties in beeld vanuit het oogpunt van de fietser. We overlopen de vaardigheden die je moet beheersen om op een veilige manier te fietsen. Ook elektrisch fietsen komt aan bod.

Activiteiten combineren?

Dat kan! Je kiest uit onze workshopssensibiliserende acties, lezingen, getuigenissen of voorstellingen. Zo kan je eenvoudig een halve of hele dag rond veilig verkeer organiseren.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie