Inspiratie voor bedrijven

Scroll down

In onze tweemaandelijkse nieuwsbrief vertellen we het verhaal van een bedrijf dat zich inzet voor verkeersveiligheid. Met een interview krijg je meer duidelijkheid over de aanpak van bedrijven zoals BASF, Deloitte en Defensie. Mieke Frijters van ATF Wegenbouw NV en tevens vrouwelijk ondernemer van het jaar 2019, bijt de spits af.

ATF Wegenbouw NV

Familiebedrijf waar veiligheid en geluk vooropstaan

Mieke Frijters, gedelegeerd bestuurder van ATF Wegenbouw in Zandvliet: “ATF is een bedrijf met een zéér groot hart voor zijn werknemers die ten alle tijde op de eerste plaats komen. Concullega’s komen kijken naar onze aanpak en we kregen er de voorbije jaren ook erkenning voor in de vorm van awards.”

Mieke Frijters wint de Kwinta Business Excellence Award 2017 voor de bedrijfssector (Corporate) met een project waarin geluk, plezier en tevreden werknemers de weg vormen naar tevreden klanten. De jury had zoiets maar zelden gezien. “Het is voor mij super belangrijk dat jij elke dag met plezier naar je werk komt. Dit is in jouw belang en in het belang van ATF. Gaat het goed met ATF, dan gaat het ook goed met jou en omgekeerd”, volgens Mieke Frijters.

ATF bewijst dat werken aan verkeersveiligheid loont

“Werken aan verkeersveiligheid loont. Het aantal schadegevallen is de afgelopen jaren spectaculair gedaald. Er is een significante daling van het aantal ongevallen, de ernstgraad en de kosten van de voertuigschade. Er zijn enkel kleine schadegevallen met materiële schade door te manoeuvreren. Dit is eigen aan de bouwsector. Om dit terug te dringen investeren we in achteruitrijcamera’s en dodehoekcamera’s bij onze nieuwe voertuigen. En het bedrijf kende nog geen enkel arbeidsongeval in het woon-werkverkeer. We zien over de periode 2007-2018 een daling van 20 % van de schadegevallen. Maar enkel het aantal schadegevallen meten, zou geen goed referentiepunt zijn. Ook de kosten van de schades wordt gemonitord. Hier is een daling en besparing van 50 % van de schadekost.”

Jij verdient een pluim

“Als klanten laten weten dat ze tevreden zijn van de uitgevoerde werken dan krijgen onze werknemers dat te zien in ons ATF-magazine”, volgens Koen Van Caesbroeck. “Maar je kan ook een ‘Goed bezig, jij verdient een compliment’-kaart in je postvakje vinden met daarbij de reden. Voor uitzonderlijke verdiensten krijg je een pluim van de directie.”

“Een opmerkzame ATF’er had een motorrijder die ten val kwam aan de raffinaderij in Antwerpen helpen reanimeren en kreeg daarvoor een pluim voor uitzonderlijke verdienste.
Er wordt onder de collega’s wel eens mee gelachen, maar een schouderklopje krijgen doet deugd. Ook bij stoere bouwvakkers. Een compliment geven kost niets, en iedereen wordt er beter van.”

Dit interview is een excerpt uit de publicatie Uw werknemers veilig op weg.

 

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie