Wie is Erik Leysen, boegbeeld van onze Bedankt!-campagne?

Scroll down

Wat maakt jouw job zo uniek?

Ik kan elke dag opnieuw genieten van het allerbeste uitzicht vanop een ereplaats achter het stuurwiel. En ik heb mijn passie kunnen doorgeven aan mijn 23-jarige zoon die intussen ook alweer 4 jaar chauffeur is in hart en nieren. Elke dag opnieuw mensen blijmaken met een levering dakpannen die ik persoonlijk los met m’n kraanwagen aan hun nieuwe (t)huis, dat is fijn werken.

De ‘meeste gepassioneerde chauffeur’ is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Ik ga elke avond met plezier slapen om dan telkens weer met een glimlacht op te staan om aan de dagtaak te beginnen. En elke dag opnieuw kan ik mijn jarenlange ervaring doorgeven aan jonge en nieuwe collega’s, dat is heel motiverend.

Mijn geheime ingrediënt om deze job met veel plezier te doen is een zeer defensieve rijstijl. Daardoor kan ik medeweggebruikers behoeden voor ‘stommiteiten’ die ze toch wel vaak begaan. En daarnaast kan ik als syndicaal afgevaardigde er mee voor zorgen dat alle collega’s zich goed voelen in hun vel.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Als driver instructor begeleid ik collega’s tot het bekomen van een defensievere en zuinigere rijstijl. Zelf rij ik nooit sneller dan 85 km/u waardoor ik steeds een ruime tussenafstand creëer en onderweg geen stress heb. Ik maak ook altijd gebruik van de spiegelafstelplaats op het bedrijf. Dan weet ik dat ik op mijn spiegels kan vertrouwen. Ik zorg er ook steeds voor dat de truck in perfecte technische conditie is. Ik heb altijd reservelampjes, luchtslangen, handjes, e.d. bij om kleine herstellingen uit te voeren aan de truck of de oplegger. Wat ook zeer belangrijk is: de nodige aandacht schenken aan het zekeren van de lading.

Help jij Erik mee aan de titel van ‘Meest gepassioneerde chauffeur van België’?

Ja, ik stem op Erik!

Mijn geheime ingrediënt: een zeer defensieve rijstijl waardoor ik medeweggebruikers kan behoeden voor ‘stommiteiten’ die ze toch wel vaak begaan.
Erik Leysen
×
Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug