Mobiel en veilig in het verkeer

Mobiel en veilig 2
Scroll down

Beschutte werkplaatsen: opleiding over veilig verkeer

In het drukke verkeer is het niet vanzelfsprekend dat je werknemers veilig van en naar het werk kunnen gaan. Of je nu met het openbaar vervoer, de auto of de (brom)fiets komt, op de weg ben je nooit alleen. Daarom gaan we tijdens deze opleiding dieper in op verkeerskennis en -attitudes en oefenen we op fiets- en verkeersvaardigheden.

Hoe?

VSV Grote VerkeersQuiz 2015

Opfrissing wegcode

Deze workshop is op maat voor werknemers in beschutte werkplaatsen. Allereerst peilen we naar het verplaatsingsgedrag en de ervaringen van de deelnemers. Nadien brengen we een interactieve presentatie over de verkeersregels en hoe wij ons daarmee verhouden.

VSV Grote VerkeersQuiz 2015

Zichtbaarheid

Elk jaar worden voetgangers en fietsers aangereden omdat automobilisten ze niet tijdig opmerken. We verduisteren de ruimte om het belang van reflecterende en fluorescerende kledij duidelijk te maken. Iedereen krijgt een reflecterende VSV-slapwrap.

IMG_6881

Vermijd de dode hoek

Vrachtwagens veroorzaken maandelijks minstens één dodelijk dodehoekongeval en maken tal van zwaargewonden onder fietsers. Ook bestelwagens merken fietsers niet altijd op. We doen een demonstratie met een bestelwagen om te ervaren uit welke zones je als fietser beter wegblijft.

Keuzeonderdeel: (brom-)fietsencontrole of knelpuntenwandeling

(Brom-)fietsencontrole: via een individuele fiche controleren we samen de (brom-)fietsen. We oefenen de stuurvaardigheid met een creatief en uitdagend parcours in een verkeersvrije ruimte. Afhankelijk van het niveau van de groep kunnen we in deze module net dat stapje verder gaan en oefenen we ook de verkeersvaardigheid in die verkeersvrije omgeving.

Knelpuntenwandeling: we wandelen met de groep deelnemers in de directe omgeving om deze met hen te verkennen en de knelpunten te bekijken. Dit kan ook door vooraf enkele digitale foto’s te bezorgen van risicosituaties in de omgeving van de werkplaats.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie