Over de VSV

Summerschool 2019 -1378
Scroll down

Vlamingen slimmer maken en samenbrengen rond verkeer en mobiliteit

In Vlaanderen sterven elk jaar nog altijd meer dan 300 mensen in het verkeer. Dat vreselijke getal naar beneden krijgen is een permanente drijfveer voor al wie bij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) werkt. Via een doelgroepgerichte aanpak wil de VSV daarom alle Vlamingen, van jong tot oud, sensibiliseren en samenbrengen rond veilig verkeer en duurzame mobiliteit.

Bij decreet opgericht

Dit realiseert ze met een open geest, op een praktische en duurzame manier en door met alle mogelijke partners samen te werken. De VSV werd bij decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Safe2work voor bedrijven

Om ook in organisaties voluit voor veilig verkeer te gaan, ontwikkelde de VSV het Safe2work aanbod. Met dit kant-en-klaar pakket aan informatie, workshops en netwerkevenementen kunnen we zo ook organisaties en hun werknemers bereiken. Zo ben je altijd mee voor veilig verkeer!

Vlaanderen moet een Europese topregio worden op vlak van veilig verkeer
Eddy Klynen - Coördinator VSV

Finalist overheidsorganisatie van 2017

De VSV was één van de drie finalisten in de categorie regionale overheidsorganisaties van de verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar van EY en haar partners DE TIJD/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Deze nominatie is een mooie beloning voor het harde werk van onze medewerkers en vrijwilligers en voor de inzet van alle mensen en organisaties waar we al jaren mee samenwerken om van Vlaanderen een verkeersveilige regio te maken.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie