Ready to ride

Dag van de Mototrrijder 2017 - Foto David Legreve
Scroll down

Ondanks de dalende ongevallencijfers blijven motorrijders een van de meest kwetsbare groepen op de weg. Schenk daarom aandacht aan de rijkunsten van de motorliefhebbers onder je werknemers en sensibiliseer hen rond verhoogde vaardigheden en risico’s op de baan.

Wat mag je verwachten?

Voor elke motortraining hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan.

Deel 1: veilig motorrijden

We starten met een korte kennismaking en polsen naar je verwachtingen van de motortraining en je voorgeschiedenis als motorrijder. Zo kunnen we een training aanbieden die inspeelt op je wensen en verwachtingen. In groep bespreken we wat veilig motorrijden betekent en alle zaken die erbij komen kijken. Zo bekijken we bv. de voor- en nadelen van verschillende posities die je kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op ongevallen te vermijden.

Deel 2: op een afgesloten terrein

Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. Je oefent de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,… Je leert ook correct een noodstop te maken en ontdekt meer over de relatie tussen snelheid en remafstand.

Deel 3: op de openbare weg

In de namiddag ga je de openbare weg op. Je krijgt tips over je positie op de weg, over zien en gezien worden, maar ook hoe je voldoende (over)zicht behoudt en hoe je verkeersinzicht opbouwt en anticipeert tijdens het motorrijden.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie