Safe2work quiz

DSC03088
Scroll down

Een interactieve quiz over veilige en duurzame mobiliteit

Mag je een berichtje sturen op de fiets? Heeft een autobus altijd voorrang in het verkeer? Correct ritsen, hoe moet dat ook alweer?

De Safe2work Quiz wil werknemers op een ontspannen manier laten bijleren over veilige en duurzame mobiliteit. Met vragen over nieuwe ontwikkelingen, zoals de fietsstraat, maar evengoed over de voorrang van rechts of defensief rijden, willen we de deelnemers aan het denken zetten over het verkeer.

VSV Grote VerkeersQuiz 2015

Verloop workshop

Na een inleiding over verkeersveiligheid discussiëren de deelnemers in groepjes over situaties uit de wegcode. Vervolgens krijgen ze 20 meerkeuzevragen Iedereen krijgt de kans om alle vragen te beantwoorden via de smartphone, laptop of tablet. Daarbij gaat het niet enkel over kennis van de verkeersregels, maar ook over de manier waarop mensen zich verplaatsen en de attitudes die ze daarbij aannemen. Nadien bespreken we de antwoorden en gaan we dieper in op vaak voorkomende fouten.

Activiteiten combineren?

Dat kan! Je kiest uit onze workshopssensibiliserende acties, lezingen, getuigenissen of voorstellingen. Zo kan je eenvoudig een halve of hele dag rond veilig verkeer organiseren.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie