Hulp bij bedrijfsvervoerplannen

Hulp bij bedrijfsvervoerplannen
Scroll down

Pendelfonds

Het Pendelfonds geeft bedrijven een duwtje in de rug voor duurzamer woon-werkverkeer

Het Pendelfonds werd in 2006 door de Vlaamse Regering in het leven geroepen om duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen. Projecten die het aantal autoverplaatsingen voor het woon-werkverkeer verminderen ten voordele van duurzame verplaatsingen, komen in aanmerking voor subsidiëring door het fonds. Voorbeelden zijn: nieuwe fietsenstallingen, goede infrastructuur carpooling, aankoop of leasing van bedrijfsfietsen, auto- of fietsdeelsystemen…

Antwerpen - Brussel - Antwerpen

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de duur van het project (maximaal 4 jaar) en bedraagt niet meer dan de helft van de kosten van het project met een maximum van 200.000 euro. In het kader van het Pendelfonds kunnen ondernemingen beroep doen op het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP).

Business Mobility Award voor succesvolle projecten

Succesvolle projecten komen bovendien in aanmerking voor een Business Mobility Award. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts reikt die uit aan bedrijven die van duurzaam woon-werkverkeer een speerpunt maken.

 

Basisopleiding MobCor - David Legreve

Basisopleiding Mobiliteits-coördinatoren

De VSV organiseert elk jaar de Basisopleiding voor Mobiliteitscoördinatoren. Via een ruim aanbod aan presentaties, discussiemomenten en plaatsbezoeken verwerf je diepgaande inzichten en kan je informatie uitwisselen met andere mobiliteitsprofessionals.

Provinciale Mobiliteitspunten

In elke provincie staan Provinciale Mobiliteitspunten ter beschikking van bedrijven, bedrijvenzones en instellingen. De Provinciale Mobiliteitspunten helpen je het woon-werkverkeer efficiënt te organiseren en een subsidie aan te vragen bij het Pendelfonds.

Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen

Mobidesk Limburg

Provinciaal Mobiliteitspunt Oost-Vlaanderen

Provinciaal Mobiliteitspunt Vlaams-Brabant

Provinciaal Mobiliteitspunt West-Vlaanderen

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie